Nieuwe cursussen computerinitiatie en Engels bij het Centrum voor Basiseducatie

23
jun
2016

Het Centrum voor Basiseducatie organiseert in de bibliotheek van Boortmeerbeek in het najaar een cursus computerinititiatie en - bij voldoende belangstelling - Engels voor beginners aan.  

Heb je nog maar zelden of nooit met een computer gewerkt? Dan kan je met deze cursus je eerste computerstappen zetten. We houden het eenvoudig: we gebruiken geen ingewikkelde ‘computerwoorden’ en doen geen moeilijke opdrachten. Dit is een cursus voor beginners!

Je leert tijdens deze cursus:

-         vlot de muis en het toetsenbord gebruiken

-         een eenvoudig wenskaartje maken

-         informatie op het internet zoeken

-         digitale foto’s maken en op je computer bekijken

-         e-mailen.

 

Of je wil al lang Engels leren? Maar je twijfelt omdat je nog geen enkele basiskennis hebt van de nieuwe taal en geen ervaring hebt met studeren? Je vreest dat het te snel zal gaan? Met het Centrum voor Basiseducatie (CBE) Open School kan je een beginnerscursus volgen. Tijdens deze cursus leer je:

-        een kort gesprekje voeren in het Engels

-        Basiswoordenschat en uitspraak Engels

-        Je schrik overwinnen om Engels te praten

-        Je leert oefenen in de praktijk in dagdagelijkse situaties.

 

Bij voldoende interesse is er elke week in de bibliotheek van Boortmeerbeek (Blokstraat 2) een lesmoment van telkens een drietal uren. Bedoeling is dat deze cursus start in de loop van de maand september en loopt tot begin mei 2017. Tijdens de schoolvakanties is er geen les.

Voor beide cursussen zijn de lessen gratis. Alleen voor kopiekosten betaal je een kleine bijdrage of moet je een handboek kopen.

Meer informatie over deze cursussen en inschrijvingen: CBE Open School – Campus Haacht (T 016/60 75 75)