Bespaar geld en energie met de hulp van de Benovatiecoach!

2
okt
2019

Hebben de dak(en), vloer(en) of buitenmuren van je woning nog geen of onvoldoende isolatie ? Zijn er nog ramen met enkel of oud dubbel glas ? Wil je energie-efficiënte technieken installeren zoals een warmtepomp of zonneboiler ?

Dan is het lonend om energiebesparende renovaties uit te voeren. Je verlaagt je energiefactuur en je verbetert het comfort van je woning zowel tijdens winter als zomer. Bovendien zal de verkoopwaarde van je woning aanzienlijk toenemen.

Temeer omdat vanaf 2050 alle woningen moeten voldoen aan de energienormen van een nieuwbouwwoning vandaag. Om dit te bereiken dien je “beter” te renoveren of te Benoveren.

Je wilt één of meerdere energierenovaties laten uitvoeren maar weet niet goed hoe dit aan te pakken: “Hoe begin ik er aan ?” “Hoe vind ik een betrouwbare kwalitatieve aannemer met een correcte prijs ?” “Hoe bekom ik al de verschillende premies?”

Om hier aan tegemoet te komen kan je beroep doen op een Benovatiecoach van IGO. De Benovatiecoach begeleidt je tijdens dit traject van het begin tot het einde. Je dient enkel een waarborg te betalen van 100 € die je terug krijgt zodra je binnen de 2 jaar minstens één energiebesparende benovatiemaatregel laat uitvoeren en minstens 10 inwoners van jouw gemeente of de buurgemeenten, zich door een benovatiecoach hebben laten begeleiden. 

Wat kun je concreet verwachten ?

1. Grondige energetische doorlichting van je woning door een adviseur van het Provinciaal Steunpunt Duurzaam Bouwen.
2. Opmaak Benovatieplan: een overzicht en prioriteitsvolgorde van de mogelijke renovaties met een netto-raming van de investeringskosten en de energiebesparing.
3. Begeleiding bij de aanvraag van offertes en het controleren en beoordelen ervan zodat je een aannemer kiest die werkt met correcte materialen, uitvoering en prijs.
4. Opvolging van de werken zodat het renovatieproject efficiënt en kwaliteitsvol wordt gerealiseerd.
5. Premiebegeleiding zodat je zeker alle premies krijgt waar je recht op hebt.

Wil je een renovatiebegeleiding aanvragen, vul dan de vragenlijst in op energiehuis.igo.be.

Heb je nog vragen, neem dan contact op met de Benovatiecoach of neem contact op met het woonloket.

Contactgegevens Benovatiecoach:

Johan Eyben

tel. 0471 66 04 27

benoveren@igo.be 

Meer info

Contactinformatie