Boortmeerbeek verbindt: Nieuwe fietsbruggen over de Dijle

14
nov
2023

Eind augustus werd in aanwezigheid van Vlaams minister voor Mobiliteit Lydia Peeters de regenboogbrug over de Dijle geplaatst door de Vlaamse Waterweg.

Op zondag 12 november 2023 zijn twee gloednieuwe fietsbruggen over de Dijle officieel zijn geopend, waarmee een belangrijke verbinding tot stand komt tussen Boortmeerbeek, Bonheiden, Haacht, en Keerbergen. De Regenboogbrug, die Boortmeerbeek met Bonheiden verbindt, en de Wittegoudbrug, die Keerbergen met Haacht verbindt. Met de aanleg van de twee bruggen krijgen voetgangers en fietsers er heel wat praktische fiets- en wandelverbindingen bij.

De officiële opening werd gevierd met een fietstocht waarbij meer dan 200 enthousiaste fietsers de bruggen hebben getest. De aanwezige fietsers zijn lovend over de nieuwe infrastructuur, niet alleen vanwege het esthetische aspect maar ook vanwege de verbeterde veiligheid die het biedt. Voor veel gezinnen betekent dit een veiligere route voor hun kinderen naar school en een snellere manier om de overkant van de Dijle te bereiken, zeker omdat de bestaande bruggen naar de overkant zicht op een stevige rijafstand bevinden.

Dit project is het resultaat van een succesvolle samenwerking tussen De Vlaamse Waterweg en de vier betrokken gemeenten: Boortmeerbeek, Bonheiden, Haacht, en Keerbergen.

Deze nieuwe fietsbruggen zijn niet alleen een fysieke verbinding tussen gemeenten maar vertegenwoordigen ook een stap in de richting van duurzame mobiliteit en een hechtere gemeenschap. We hopen dat deze bruggen de komende jaren veelvuldig zullen worden gebruikt en bijdragen aan een grotere fietsvriendelijkheid in onze regio.