COVID-19 Herfstvaccinaties

17
aug
2022

Boosters na 1 augustus zijn herfstvaccinaties

In september en oktober krijgt elke volwassene in Vlaanderen de kans om met een herfstvaccinatie zijn bescherming tegen COVID-19 te versterken. 

De uitnodigingen voor deze herfstvaccinatie starten eind augustus. 

Wie na 1 augustus nog een boosterdosis of herhalingsvaccinatie krijgt in zijn vaccinatiecentrum, zal niet meer uitgenodigd worden in september of oktober voor de zogenoemde "herfstvaccinatie". De vaccinatie in augustus wordt dan beschouwd als de herfstvaccinatie. Nog eens uitnodigen in september of oktober zou betekenen dat er te snel na elkaar gevaccineerd wordt.

Wie zich in augustus nog aandient in zijn vaccinatiecentrum voor vaccinatie, zal verwittigd worden door de vaccinator dat dit vaccin maakt dat er geen uitnodiging meer volgt voor een herfstvaccinatie. De persoon moet dan zelf de keuze maken om zich meteen te laten vaccineren of te wachten op de uitnodiging voor herfstvaccinatie. Voor die keuze kan het advies gevraagd worden van de huisarts. 

In vaccinatiecentrum Rotselaar start de vaccinatie op 13 september.

Wil je meewerken aan de vaccinatiecampagne? Meld je aan als vrijwilliger voor ons vaccinatiecentrum via medewerkers@vaccinatierotselaar.be of 0499 99 93 47.