Dubbelglasnorm en wijziging energiepremies 2020

18
sep
2019

Vanaf 1 januari 2020 treedt de verplichting voor dubbele beglazing in werking, de zogenaamde dubbelglasnorm. Deze norm bepaalt dat alle woningen in Vlaanderen over dubbele beglazing moeten beschikken. Het ontbreken van dubbele beglazing zal geleidelijk aan ook zwaarder doorwegen in de beoordeling van de woningkwaliteit en kan vanaf 2023 leiden tot de ongeschiktverklaring van de woning.

Je zal in 2020 nog steeds onder bepaalde voorwaarden via de netbeheerder Fluvius premies kunnen aanvragen voor energiebesparende investeringen. Er zijn wel een aantal wijzigingen. De belangrijkste wijzigingen ten opzichte van 2019 zijn:
• daling van de premie voor beglazing van 10 naar 8 euro per m²
• daling van de premie voor een warmtepompboiler van 400 naar 300 euro per m²

Hier vind je een beknopt overzicht van de energiepremies van Fluvius in 2020.

Ook de provincie Vlaams-Brabant voert wijzigingen uit aan hun premies. De provincieraad heeft recent beslist om de reglementen voor het plaatsen van dakisolatie en voor het plaatsen van super isolerende beglazing op te heffen.
• Voor het plaatsen van dakisolatie bij kwetsbare doelgroepen, zullen de aanvragen die vóór 1/11/2019 ingediend zijn bij de provincie nog behandeld worden.
• Voor het plaatsen van super isolerende beglazing zullen de aanvragen die bij de netbeheerder ingediend zijn vóór 1/1/2020 nog behandeld worden. De gegevens zullen zoals steeds doorgestuurd worden door de netbeheerder en de aanvragers zullen een voor ingevuld formulier ontvangen.

Je kan een afspraak maken met het woonloket voor meer informatie hierover (woonloket@boortmeerbeek.be, 0496 25 85 29).

Contactinformatie