Gedichtendag 2022: stuur jouw gedicht in

29
dec
2021

 

De gemeente Boortmeerbeek nodigt je uit om je dichterlijke talenten bot te vieren en een gedicht te schrijven rond het thema van dit jaar ‘natuur’.

Naar jaarlijkse gewoonte wordt op donderdag 27 januari 2022 Gedichtendag gevierd, hét poëziefeest van Vlaanderen en Nederland. Met deze Gedichtendag gaat op de laatste donderdag van januari ook traditiegetrouw de Poëzieweek van start. Natuur is het thema van deze editie.

Ramsey Nasr, boegbeeld van de campagne van dit jaar, omschrijft het thema met de dichterlijke woorden ‘bloesemingen en overvloed’. We (her)ontdekken de poëzie in de natuur en de natuur in de poëzie.

De gemeente nodigt je uit om je dichterlijke talenten bot te vieren en een gedicht te schrijven rond het thema van dit jaar ‘natuur’. Je mag maximaal twee gedichten insturen. De ingezonden gedichten zullen verspreid worden in Haacht en Boortmeerbeek en via verschillende kanalen.

Zin om deel te nemen? Bezorg jouw gedicht(en) ten laatste op 24 januari 2022 via mail (vrijetijd@boortmeerbeek.be) of aan het onthaal van het gemeentehuis (t.a.v. dienst vrije tijd).

In samenwerking met gemeente Haacht en HaBoBIB.

Contactinformatie