Gezocht: chauffeurs voor de Minder Mobielen Centrale

19
jan
2021

 

Bij de start van 2021 pakken we meteen uit met een nieuwe dienstverlening binnen onze gemeente, de Minder Mobielen Centrale. De Minder Mobielencentrale (afgekort als MMC) vervoert mensen die zich moeilijk kunnen verplaatsen, bijvoorbeeld mensen die geen beroep kunnen doen op familie of geen gebruik kunnen maken van het openbaar vervoer. De MMC wordt mede gedragen en is gestoeld op vrijwilligers.

De vrijwilligers verzorgen vervoer om medische of sociale redenen: dokter, familiebezoek, kaartclub, kapper, boodschappen, … Voor het effectief starten met de Minder Mobielen Centrale mikken we op het voorjaar 2021, afhankelijk van de beschikbaarheid van chauffeurs. Hiervoor doen we beroep op jullie!

Vrijwilliger zijn bij de MMC betekent bijdragen aan het welzijn in je gemeente, want je helpt geïsoleerde inwoners vooruit. Elke vrijwilliger kan rekenen op professionele begeleiding, een onkostenvergoeding per gereden kilometer (0,35 EUR) en een verzekeringspakket. Het aantal kilometers wordt opgeteld vanaf het moment dat je je woning verlaat tot wanneer je terug thuis aankomt. Ook de verzekering loopt gedurende de volledige verplaatsing van elk traject. Als chauffeur beslis je zelf over de invulling van je vrijwilligerswerk: welk traject en wanneer je beschikbaar bent. 

Een vrijwilliger moet voldoen aan drie voorwaarden:

  • een eigen wagen hebben
  • enkele uren per week beschikbaar zijn
  • bereikbaar zijn via telefoon

Jij helpt toch ook? Interesse? Neem vandaag nog contact op voor meer informatie.

Minder Mobielen Centrale Boortmeerbeek: mmc@boortmeerbeek.be of 015 51 11 45 - optie 7