Goed Geknot

10
sep
2019

De website www.goedgeknot.be brengt eigenaars van kleine landschapselementen zoals knotbomen, houtkanten en hakhoutbosjes in contact met de vrijwillige knotters van de Regionale Landschappen. Zij doen de werken gratis in ruil voor het hout. Enkel knotbomen, houtkanten en hakhoutbosjes in het landschap (en dus niet in de tuin!) komen in aanmerking.

Heb je hout in de aanbieding?

Vul dan een aanvraag in voor jouw knotboom, houtkant of hakhoutbosje op www.goedgeknot.be. Het Regionaal Landschap brengt je in contact met een knotter. Jullie spreken af wanneer er geknot wordt, hoe de knotter je terrein betreedt en waar de takkenhopen voor het snoeihout komen. De knotter krijgt het brandhout (dikke takken) en stapelt het snoeihout (dunne takken die hij niet kan gebruiken) op. Als eigenaar sta je in voor de verwerking van het kleine takafval. Dit kan bijvoorbeeld door deze te verwerken in een takkenmuur, vlechtwand,... of ze te verhakselen.

Ben je op zoek naar hout?

Kan je vakkundig houtkanten afzetten en bomen knotten? Registreer je dan op www.goedgeknot.be als knotterOmdat bomen knotten een goede voorbereiding, dege-lijk materiaal en veiligheidskledij vereist, is het belangrijk dat je je deskundigheid kan bewijzen. Bijvoorbeeld met een attest van gevolgde opleidingen. Heb je dat nog niet, dan kan je de 2-daagse cursus van het Regionaal Landschap Dijleland volgen dit najaar. De cursus focust op technieken en veiligheid en wordt gegeven door een professionele boomverzorger. Meld je alvast aan door een mailtje te sturen naar goedgeknot@rld.be als je interesse hebt in de cursus.

Wil je weten wat in aanmerking komt, wat de voorwaarden zijn of heb je nog vragen?

Meer info over wat wel en geen knotboom is, vind je hier. Neem zeker een kijkje op www.goedgeknot.be of contacteer Regionaal Landschap Dijleland vzw: 016/40 85 58 of goedgeknot@rld.be.