Gratis online infosessie raam- en muurisolatie

16
mrt
2021

Met muren isoleren kan je veel geld besparen. En wist je dat ramen met hoogrendementsglas tot wel vijf keer beter kunnen isoleren dan enkel glas? Tegen 2023 moeten de ramen van alle woningen en appartementen ook minstens dubbel glas hebben.  

Zeker doen dus en laat je best goed informeren voor je aan de slag gaat. Zo vermijd je verrassingen, doorprik je verkooppraatjes en maak je betere keuzes. Tegelijk zorg je voor een lagere energiefactuur en meer wooncomfort.

Schrijf je daarom vandaag nog in voor de gratis online Energiefit-infosessie die zal plaatsvinden op woensdagavond 21 april 2021!

Fluvius en Dialoog ontwikkelden samen deze infosessie, waarin je alles te weten komt over buiten-, binnen- en spouwmuurisolatie, superisolerend glas en de verschillende soorten schrijnwerk. Voorkennis is niet nodig. Je zal niet overstelpt worden met moeilijke technische termen, maar ontdekt aan de hand van praktijkvoorbeelden de voor- en nadelen van verschillende materialen en technieken. Er zal ook voldoende aandacht gaan naar wind-, lucht- en koudebrugvrije aansluitingen van de nieuwe ramen op de muurisolatie. Ook ventilatie (voorwaarde voor de renovatiepremie), passieve zonnewinsten en oververhitting zullen ruim aan bod komen.

De premies voor dit soort werken, zullen ook kort toegelicht worden. De Vlaamse overheid geeft bijvoorbeeld tijdelijk een hogere premie voor het plaatsen hoogrendementsglas en er worden ook tijdelijk specifieke incentives gegeven voor isoleren in combinatie met asbestverwijdering. Daarnaast werd er een nieuwe EPC-labelpremie ingevoerd voor wie in een periode van 5 jaar zo grondig renoveert dat het EPC-label aanzienlijk verbetert. Een andere nieuwigheid is dat nieuwe eigenaars die de energieprestatie van hun woning verbeteren, sinds kort dankzij de Vlaamsse overheid een renteloos renovatiekrediet kunnen aanvragen.

Schrijf je vandaag nog in!

De Energiefit-avond Raam- en muurisolatie vindt plaats op woensdag 21 april 2021 van 19u30 tot 21u. Inschrijven kan via de website www.fluvius.be/energiefit.

Welkom om contact op te nemen met het woonloket voor meer informatie hierover (woonloket@boortmeerbeek.be, 0496 25 85 29).

 

Contactinformatie