Heraanleg rotondes kruising Leuvensesteenweg (N26) en Haachtsesteenweg (N21)

26
jun
2020

Agentschap Wegen en Verkeer start volgens de huidige planning in de zomer van 2020 met de heraanleg van de twee rotondes op de kruising van de Leuvensesteenweg (N26) en de Haachtsesteenweg (N21). 

Vlotte doorstroming en meer verkeersveiligheid 
De twee rontondes op de kruising worden heraangelegd tot rotondes met voorsorteerstroken. Dit betkent dat automobilisten in de toekomst voor ze de rotonde oprijden de juiste rijstrook kiezen. Door het verkeer te organiseren voor het de rotonde oprijdt, kan het verkeer vlotter doorrijden en vermindert het risico op gevaarlijke situaties op de rotonde. 

Startdatum en verkeerssituatie tijdens de werken nog niet bekend
Omwille van de maatregelen in het kader van het coronavirus, is de planning van verschillende projecten van Wegen en Verkeer gewijzigd. Ook de timing van dit project is door de huidige situatie momenteel nog onzeker. Daarom kunnen we op dit moment nog geen exacte startdatum van deze werken communiceren. Volgens de huidige planning starten de werken deze zomer, maar dat kan nog veranderen. 

Ook over de verkeerssituatie tijdens de werken kunnen we u nog niets concreet vertellen. Zonder afzettingen en omleidingen kunnen we deze werken onmogelijk uitvoeren - er zal dus verkeershinder zijn. Maar hoe fietsers en automobilisten zich zullen verplaatsen tijdens de werken, dat is nog niet bekend.