Infosessies brandveilig wonen en actie rookmelders

3
jan
2020

Rookmelders vormen een eenvoudige en doeltreffende bescherming tegen de gevaren van brand. Het is sinds dit jaar ook verplicht om in iedere woning in Vlaanderen op elke bouwlaag minstens 1 rookmelder te voorzien!

Dinsdagnamiddag en -avond 21 januari 2020 organiseert het woonloket i.s.m. Brandweerzone Oost Vlaams-Brabant en Oscare vzw, in het gemeentehuis van Boortmeerbeek een infomoment over brandveiligheid en de rookmelderverplichting. Er zal daarbij ook de mogelijkheid voorzien zijn om kwaliteitsvolle rookmelders aan te kopen.

INFOSESSIES BRANDVEILIG WONEN EN AANBOD ROOKMELDERS

  • Wanneer: dinsdag 21 januari 2020 om 14u en dinsdag 21 januari 2020 om 19u30
  • Locatie: Raadzaal gemeentehuis Boortmeerbeek, Pastorijstraat 2, 3190 Boortmeerbeek

Op de infomomenten zal informatie verstrekt worden over brandrisico’s, brandpreventieve maatregelen die je kan treffen, de rookmelderverplichting, aan welke criteria de rookmelders best beantwoorden, hoe een rookmelder geïnstalleerd moet worden, het belang van een vluchtplan...

Deelname is gratis en inschrijven is niet nodig.

Op de infonamiddag is ook de mogelijkheid voorzien om rookmelders aan te kopen. Dit is een actie van de gemeente i.s.m. Brandweerzone Oost Vlaams-Brabant en vzw Oscare, een vzw die mensen met brandwonden en littekens helpt.

Ook na die datum kan je nog enkele weken aan het onthaal van het gemeentehuis rookmelders aankopen (zolang de voorraad strekt). Er kunnen 2 types van rookmelders aangekocht worden:

  • een autonome rookmelder (prijs: 16 euro)
  • een koppelbare rookmelder (prijs: 49 euro)

Onderaan dit bericht vind je een infobrochure over de rookmelderactie.

Je kan terecht bij het woonloket voor meer informatie hierover (woonloket@boortmeerbeek.be – 0496 25 85 29).

Contactinformatie