Investeren in energiebesparing loont!

7
aug
2018

Ga je bouwen of verbouwen? Door van bij de start te kiezen voor energiezuinige installaties, technieken en materialen kan je heel wat besparen op je energiefactuur. Investeren in energiebesparing wordt door de overheid ook sterk aangemoedigd. Voor verschillende investeringen kan je nog premies krijgen.

Heb je niet onmiddellijk het geld beschikbaar om energiebesparende investeringen te doen? Er bestaan sociale leningen die je daarbij kunnen helpen. De Vlaamse overheid heeft daarvoor ook de Vlaamse energielening in het leven geroepen. Nog tot half december 2018 kan iedereen zo’n Vlaamse energielening aanvragen. De intrestvoet is vast en bedraagt 2% JKP per jaar, terug te betalen op max. 8 jaar. Wie tot de doelgroep behoort kan nog tot 1 oktober 2022 een lening aanvragen aan een JKP van 0% terug te betalen op max. 10 jaar.

Met de online energiewinstcalculators kan je berekenen hoe snel je een bepaalde investering kan terugverdienen. Je zal merken dat het mogelijk is dat de maandelijkse aflossing van de energielening ongeveer gelijk is aan de energiebesparing per maand. Zo is het mogelijk dat het krediet amper weegt op je budget.

Meer info over de Vlaamse energielening vind je op www.energielening-igo.be (Let op: geld lenen, kost ook geld.)

Bij het Steunpunt Duurzaam Bouwen van de provincie Vlaams-Brabant kan je terecht voor duurzaam (ver)bouwadvies. Voor inwoners van Boortmeerbeek is dat zelfs gratis.

Het is ook nog steeds mogelijk om in te tekenen voor de provinciale groepsaankopen. Meer info op www.vlaamsbrabant.be/groepsaankopen.

Neem contact op met het woonloket voor meer info over de energielening, de premies voor energiebesparende werken, het gratis duurzaam (ver)bouwadvies en de provinciale groepsaankopen. Dat kan op dinsdag (tussen 9u en 12u) en op woensdag (tussen 9u en 12u en 13u-16u) in het gemeentehuis, Pastorijstraat 2, 3190 Boortmeerbeek. 

Contactgegevens woonloket: woonloket@boortmeerbeek.be, 0496 25 85 29.