Maai mei niet

3
mei
2021

De gemeente doet mee aan de actie "maai mei niet" in het kader van de opmaak van haar bijenplan.

Volgende grasvelden zullen deze maand niet gemaaid worden : Pleintje Laar, Planetenwijk, Station Boortmeerbeek, Tennis Lievekensbossen, HaBoBIB, Audenhovenlaan, De Steen Molenbeekstraat, Weerstandstraat + rondpunt achter kerkhof, Cultuurhuis, Kantoorstraat, Vijver Ravestein.

Door minder te maaien vinden bijen en vlinders meer voeding, waardoor ze meer planten en bloemen kunnen bestuiven, wat dan weer goed is voor de biodiversiteit in onze tuinen, parken en bermen. Minder vaak maaien maakt je terrein ook minder kwetsbaar bij lange droogte en een langere grasmat met meer wilde bloemen en planten is ook uitstekend voor het klimaat, omdat het zorgt voor een betere koolstofopslag in de grond.

Doe thuis ook mee en maai de hele maand mei (een deel van) je gazon niet of minder. Tel daarna de bloemen en kom jouw persoonlijke nectarscore te weten.

Minstens 10 procent van Vlaanderen bestaat uit tuin, dat is evenveel als onze oppervlakte bos. Daar zit dus heel wat potentieel in om de biodiversiteit een handje te helpen door je tuin natuurvriendelijk in te richten.

Lees alles over dit citizen science project op https://maaimeiniet.be/.

Maai Mei Niet is een project van Knack, met o.a. de steun van KULeuven/Mijn Tuinlab, Bond Beter Leefmilieu en Velt.

 

Contactinformatie