Minder afval? Dat willen we toch allemaal!

1
sep
2023
De smakelijkste manier om je hoeveelheid restafval te verminderen? Simpel: eet de restjes op! Want bijna een kwart van het restafval bestaat uit eetbare voeding.

We dagen je uit voor een challenge: geen eetbaar voedsel meer in je restafvalbak.

Hoe kan je dat klaarspelen? Daarvoor staken we ons licht op bij echte restjesspecialisten. Ze gaven ons heerlijke tips over hoe je best voeding bewaart, hoe lang je iets kan bewaren, hoe je lekkere gerechtjes van overschot kan maken, ...

En die tips & tricks, die delen we graag met jou in de gratis Plan-eet app. Met de app kan je een inschatting maken van hoeveel voedsel je weggooit. Dat kost wat moeite, maar je zal fier zijn als je zwart op wit je vorderingen kan aantonen.

Hebben we je hongerig gekregen voor een Vlaco-geschenkpakket ter waarde van 50,00 euro? Registreer je dan in september of oktober 2023 in de Plan-eet app! Elke 50ste persoon die zich registreert, ontvangt een geschenkpakket*.

Geen geschenkpakket gewonnen? Geen nood, weet dat je sowieso hebt bijgedragen aan het beperken van voedselverlies! En alsof dat nog niet genoeg is, kan je met je opgedane kennis tot wel bijna 369 euro per jaar besparen met je huishoudinkopen. Dat smaakt naar meer, toch?

Als kers op de taart zou in onze gemeente de Red-de-restjestruck met heerlijke, gratis restjeshapjes zomaar kunnen neerstrijken. De afvalintercommunales in Vlaanderen strijden nameliijk voor een podiumplaats om de meeste restjesredders. Zorg jij er mee voor dat Ecowerf wint?

De drie intercommunales die die meeste nieuwe registraties tellen, krijgen 1 dag de Red-de-restjestruck boordevol lekkere hapjes op bezoek op een evenement naar keuze. Wie weet houdt de foodtruck wel in onze gemeente halt?

Deze actie kadert in de campagne internationale bewustwordingsdag tegen voedselverspilling (29 september) en wordt georganiseerd door Vlaco vzw in samenwerking met de afvalintercommunales.

* Je vindt de actievoorwaarden op vlaco.be/wedstrijd.