Mondmasker verplicht op alle recyclageparken vanaf 29 juli 2020

28
jul
2020

Vanaf woensdag 29 juli 2020 is het dragen van een mondmasker verplicht op alle recyclagearken in de regio van EcoWerf.
De parkwachters van EcoWerf kregen al sinds de heropstart van de recyclageparken begin april mondmaskers ter beschikking.
Zij en de bezoekers werden aanbevolen om een masker te dragen. Door het mondmasker nu te verplichten voor de parkwachters en de bezoekers, wil EcoWerf een bezoek aan het reclagepark zo veilig mogelijk maken. Gisteren besliste de gouverneur van de provincie Vlaams-Brabant dat de verplichting geldt op alle recyclageparken. Voor EcoWerf gaat deze in op woensdag 29 juli 2020.

De andere richtlijnen voor een vlot en veilig bezoek die EcoWerf toepast op haar recyclageparken blijven geleden. Zo moeten bezoekers 1,5 meter afstand bewaren tegenover andere bezoekers en de parkwachters, en komen ze liefst alleen tenzij ze hulp nodig hebben om grote en zware materialen uit te laden. Kinderen zijn niet toegelaten. Het afval moet op voorhand thuis gesorteerd worden per afvalsoort, zodat ee bezoek vlot kan verlopen, want het aantal bezoekers dat gelijktijdig op een park mag, is beperkt. Wie asbestcement wil aanleveren, moet op voorhand online een afspraak te reserveren.