Nieuwe energiepremies en fiscale voordelen in 2021

6
jan
2021

In Vlaanderen zijn ook dit jaar diverse stimuli beschikbaar voor energiebesparende maatregelen in woningen. Er zijn zelfs enkele premies verhoogd (hoogrendementsglas, buitenmuurisolatie en sloop- en herbouw), er worden tijdelijk specifieke incentives gegeven voor isolatie in combinatie met asbestverwijdering, er zijn verhoogde premies voor huishoudens die genieten van uitsluitend nachttarief en er werd een nieuwe EPC-labelpremie ingevoerd voor wie in een periode van 5 jaar zo grondig renoveert dat het EPC-label aanzienlijk verbetert. Een andere nieuwigheid is dat nieuwe eigenaars die de energieprestatie van hun woning verbeteren, vanaf nu een renteloos renovatiekrediet kunnen aanvragen (tot een bedrag van 60.000 euro). Ook voor PV-panelen zijn er vanaf dit jaar terug premies beschikbaar (tot een bedrag van max. 1.500 euro). Daarnaast werd een tijdelijke federale btw-verlaging naar 6% voor sloop- en heropbouw ingevoerd. Voor wie niet in aanmerking komt voor deze tijdelijke federale btw-verlaging, werd de Vlaamse sloop- en heropbouwpremie verlengd tot eind 2022 en het premiebedrag verhoogd naar 10.000 euro.

Hier vind je een vrij volledig premieoverzicht.

Je kan ook premies zoeken via de website www.premiezoeker.be

Vergeet niet dat je ook nog steeds gratis duurzaam (ver)bouwadvies kan aanvragen, dat er een mogelijkheid is om beroep te doen op de begeleiding van een benovatiecoach en dat je nog steeds kan intekenen op de provinciale groepsaankopen!

Neem contact op met het woonloket voor meer informatie over deze maatregelen en voor hulp bij het aanvragen van premies. 

Contactinformatie