Opstart klimaatraad en werkgroepen groot succes!

13
jan
2016

Op 2 december 2015 ging in Boortmeerbeek de klimaatraad met zijn werkgroepen (wonen, mobiliteit en industrie/openbaar domein) van start met de hulp van Francesca Vantielen, die voor de aanwezigheden een vurig betoog hield voor het klimaat.
Deze klimaatraad wordt georganiseerd als hoofdonderdeel van het participatietraject, voorafgaand aan de opmaak van het klimaatactieplan en horend bij het burgemeesterconvenant. Op het einde van dit traject wil de gemeente over een klimaatactieplan beschikken waarmee onze gemeentelijke CO² uitstoot tegen 2020 met 20 % kunnen verminderen.

De opstartvergadering was alvast een succes met maar liefst 30 aanwezigen die zich in drie werkgroepen (wonen, mobiliteit en industrie/openbaar domein) hebben opgedeeld. De bedoeling is nu dat de drie werkgroepen binnen deze domeinen onafhankelijk de acties uitwerken die zij wensen dat de gemeente zal opnemen in haar klimaatactieplan. Hoewel de werkgroepen reeds van start zijn gegaan en al verschillende goede ideeën hebben samengebracht, kunnen andere geïnteresseerden zich nog steeds melden en deelnemen aan de volgende vergadering van de werkgroepen.

De volgende bijkomst van de werkgroepen is er op 19 januari 2016 om 20.00 uur in het gemeentehuis. Heb je interesse om mee te werken aan ons Boortmeerbeeks klimaat en daarbuiten? Kom dan zeker af, maar geef vooraf wel even een seintje aan welke doelgroep je wil deelnemen. Dit kan je via milieudienst@boortmeerbeek.be.

Meer informatie milieudienst milieudienst@boortmeerbeek.be of 015/51 11 45 optie 2

Contactinformatie