Politiezone Boortmeerbeek-Haacht-Keerbergen voert tijdens maand oktober weer actie aan de spooroverwegen

2
okt
2018

 

Elk jaar sterven er mensen door spoorlopen of door het negeren van de rode knipperlichten op een overweg. Het trieste dodelijk ongeval  van vorige maand in Nederland ligt nog vers in ons geheugen.

Vaak zijn mensen zich niet bewust van de gevaren; ze denken dat ze de trein te vlug af kunnen zijn of schatten de snelheid en de kracht ervan volkomen verkeerd in.

In het verleden voerden de politiezone reeds een veiligheidscampagne rond dit thema en waren er ook jaarlijks gerichte controles. Dit jaar is de tijdens de  maand oktober het maandthema "VEILIG HET SPOOR OVER".

In onze politiezone zijn er meerdere overwegen zowel in de gemeente Haacht als Boortmeerbeek. Vooral de spooroverweg aan Haacht-station blijft een zeer drukke en risicovolle overweg. Mensen willen er nog vlug hun trein halen en sommigen riskeren hun leven door nog snel het spoor over te lopen of negeren het rode knipperlicht om toch nog maar die spooroverweg achter zich te laten.

De politie zal dan ook tijdens oktober meerdere controleacties houden aan de diverse spooroverwegen. Tevens zullen alle politie-inspecteurs tijdens deze maand extra aandachtig zijn in de omgeving van de overwegen.

Op de inbreuken staan zware boetes zowel voor spoorlopen als voor het negeren van het rode knipperlicht door een weggebruiker. Een overtreder/spoorloper die voor de politierechter moet verschijnen riskeert een boete van  450 € of meer.