Renoveren, vergeet je premies niet!

20
mei
2020

Wou je al langer bijkomend isoleren, een inloopdouche installeren, de elektriciteit vernieuwen of andere klussen in je huis uitvoeren? Vergeet dan niet dat er tal van premies bestaan die je kan aanvragen voor verschillende soorten werkzaamheden.

Enkele premies op een rijtje:

Energiepremies

Dit zijn premies voor energetische investeringen in je huis zoals het plaatsen van dakisolatie, muurisolatie, vloerisolatie, een warmtepomp, dubbel glas en een zonneboiler. Informeer je bij het woonloket naar de voorwaarden!

Vlaamse renovatiepremie

De Vlaamse renovatiepremie is er voor structurele werken, dakwerken, vernieuwing van het buitenschrijnwerk en technische installaties zoals de plaatsing van een HR-verwarmingsketel, vernieuwing van de elektrische installatie of het sanitair. Let wel op, voor deze premie gelden een aantal voorwaarden zoals voorwaarden inzake de ouderdom van je woning, je inkomen en het moet gaan over de renovatie van je enige eigen woning die je zelf bewoont.

Neem best contact op met het woonloket voor meer informatie over alle voorwaarden alvorens je met de werken aanvangt, want ook voor de werken zelf zijn er soms specifieke voorwaarden.

Aanpassingspremies

Er bestaan verschillende aanpassingspremies voor 65+ers en mensen met een handicap die werken laten uitvoeren in hun woning. Het betreft bijvoorbeeld werken zoals het plaatsen van een traplift, steungrepen, een inloopdouche en andere werken die de woning aan de noden van een inwonende kunnen tegemoet komen. Let wel op: er zijn inkomensvoorwaarden, eigendomsvoorwaarden en de aanvrager moet een erkende handicap hebben van 66% of 65+er zijn.

Wil je weten of je in aanmerking komt voor een of meerdere premies? Neem dan vrijblijvend contact op met het woonloket!

Contactinformatie