Rookmeldercampagne

11
apr
2019

Jaarlijks eisen woningbranden tientallen mensenlevens. Meer nog dan het vuur maakt de rook tal van slachtoffers. De rook is verstikkend en verspreidt zich razendsnel. Vooral als er 's nachts brand uitbreekt, is het risico om niet tijdig wakker te worden groot.

Vanaf 1 januari 2020 moet elke woning in Vlaanderen met voldoende rookmelders uitgerust zijn. Stel daarom het plaatsen van rookmelders in je woning niet langer uit! Kies ook zorgvuldig waar je de rookmelders plaatst en zorg voor een vluchtweg.

Rookmelders vormen een eenvoudige en doeltreffende bescherming tegen de gevaren van brand. Daarom zijn rookmelders nu al verplicht in huurwoningen en nieuwbouwwoningen.

Om wettelijk in orde te zijn moet een woning op elke verdieping minstens een rookmelder hebben. Het is aan te raden om niet enkel op de directe vluchtwegen rookmelders te hangen maar ook in de slaap- en woonkamers zoals op de afbeelding hieronder getoond wordt.

 

Bij de aankoop van de rookmelders is het aan te raden om te kiezen voor een model met:

-       CE-markering (norm NBN EN 14604)

-       Niet-vervangbare batterijen met levensduur van 10 jaar

-       Een testknop

-       Garantie

Voor meer informatie hierover, neem contact op met het woonloket (woningkwaliteit@boortmeerbeek.be - 0498 17 32 98 of 0496 25 85 29).

Contactinformatie