Vernieuwing fietspaden en bushaltes Leuvensesteenweg Mechelen

12
jul
2022

De Lijn

Ook de bussen van De Lijn moeten hun route richting Mechelen aanpassen. Lijn 3 zal door Muizen-dorp rijden. Alle andere lijnen richting Mechelen volgen de omleiding. De bussen richting Leuven kunnen gewoon via de Leuvensesteenweg blijven rijden. Check www.delijn.be voor meer informatie over de dienstregeling

Opgelet! 

Tijdens de triatlon op 10 en 11 september zal de Leuvensesteenweg in beide rijrichtingen open zijn. Na het weekend geldt opnieuw eenrichtingsverkeer.

WAT EN WAAROM?

Fietspaden in asfalt

Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) vernieuwt de fietspaden langs de Leuvensesteenweg in Mechelen. Het gaat om de zone vanaf de R12 tot net voorbij Planckendael, een afstand van bijna 3,5 kilometer. Aan beide zijden van de weg verwijderen we de bestaande klinkerverharding en vervangen deze door comfortabele fietspaden in asfalt. Het fietspad wordt ook verbreed naar 1m80 en waar mogelijk zelfs 2 meter breed.

AWV kiest bewust voor asfalt als beste ondergrond voor fietspaden. Een fietspad in asfalt zorgt voor meer fietscomfort. In 2021-2022 zal AWV verspreid over heel de provincie Antwerpen 13 gelijkaardige projecten uitvoeren, om de staat van de fietspaden langs de gewestwegen te verbeteren.

Bushaltes

Samen met het vernieuwen van de fietspaden, pakt AWV ook de bushaltes onder handen. Die worden verbeterd en toegankelijker aangelegd volgens de meest recente normen van De Lijn voor comfort en bereikbaarheid.

  • De bestaande haltes Dellingstraat en Smisstraat zijn vervangen door een nieuwe halte Hanswijkdries.
  • De haltes Baarbeekstraat verdwijnen, zodat er een betere spreiding is van de haltes.
  • De overige haltes in de werfzone worden heraangelegd.

 

TIMING EN IMPACT?

Uitvoering in fases en per rijrichting

De Leuvensesteenweg is voor deze werken opgedeeld in 3 zones. De planning van de werken is afgestemd op de werken van Mechelen in Beweging en Infrabel. De eerste twee zones zijn in de zomer van 2021 aangepakt: