VK Tegelwippen

Van 21 maart tot en met 31 oktober loopt het Vlaams Kampioenschap Tegelwippen. Ook Boortmeerbeek doet mee en wil samen met alle inwoners, bedrijven, scholen en verenigingen zoveel mogelijk tegels en andere verharding uitbreken en vervangen door groen.

Zo maken we samen een klimaatbestendige gemeente, aantrekkelijker voor dieren en nuttige insecten, koeler op warme dagen én bovenal veel mooier. 

Met het VK Tegelwippen wenst Vlaanderen alle gemeenten en inwoners te stimuleren om mee de handen uit de mouwen te steken om op eigen terrein verharding te verwijderen en wat extra groen tot leven te laten komen. Ga je mee aan de slag, registreer dan jouw ontharding hier zodat we Boortmeerbeek een podiumplaats kunnen bezorgen. In de strijd tegen verharding moeten we het opnemen tegen Tremelo, Boortmeerbeek en Begijnendijk in de Dijlepoule. 

Naar aanleiding van het VK Tegelwippen organiseert de gemeente ook een wedstrijd met als deadline 15 september 2023. De prijzen die je kan winnen zijn een boom of haagpakket naar keuze, te bestellen bij 'Behaag je Tuin’ voor de deelnemer die de meeste verharding op zijn/haar terrein(en) heeft verwijderd en vervangen heeft door groen en de deelnemer met het mooiste ecologische / bijenvriendelijke vergroeningsproject op de locatie van de verwijderde verharding. Zowel inwoners, bedrijven, verenigingen, als scholen kunnen deelnemen. Het volledige wedstrijdreglement is te raadplegen in bijlage.

Heb je suggesties voor de ontharding van openbaar domein, dan kan je deze doorgeven aan de milieudienst via milieudienst@boortmeerbeek.be.

Meer info: https://vk-tegelwippen.be/.

Contactinformatie