Vlaams Kampioenschap Tegelwippen – wedstrijd ontharding

10
apr
2023

Minder steen en meer groen zorgt voor een positief effect op verdroging (het water kan beter infiltreren en het grondwater wordt aangevuld), minder kans op overstroming, meer verkoeling bij hitte en meer biodiversiteit in de tuinen.

Naar aanleiding van het VK Tegelwippen organiseert de gemeente daarom een wedstrijd, waaraan alle inwoners, bedrijven, verenigingen en scholen kunnen deelnemen.

Verwijder je verharding (beton, asfalt, klinkers, kiezels, kunstgras,…) en vervang deze door bij voorkeur streekeigen en/of bijenvriendelijke beplanting.

Maak vervolgens volgende informatie over aan de milieudienst en dit ten laatste op 15 september 2023:

  • je contactgegevens (naam, adres, e-mail en/of tel.) en hoedanigheid;
  •  de locatie van de ontharding (enkel percelen in Boortmeerbeek komen in aanmerking);
  •  de ontharde oppervlakte;
  • een plannetje en de nodige foto's (voor/na) om het onthardingsproject te staven;
  •  een verklaring op eer, waarin vermeld staat dat de ontharding is gebeurd sinds 21 maart 2023 en dat de ontharding werd ingegeven op de website van het VK Tegelwippen.

Dit kan per mail (milieudienst@boortmeerbeek.be), per post of afgegeven worden aan het onthaal.

De prijzen die je kan winnen zijn een boom of haagpakket naar keuze, te bestellen bij 'Behaag je Tuin’ voor de deelnemer die de meeste verharding op zijn/haar terrein(en) heeft verwijderd en vervangen heeft door groen en de deelnemer met het mooiste ecologische / bijenvriendelijke vergroeningsproject op de locatie van de verwijderde verharding.

Het volledige wedstrijdreglement is hier te raadplegen.

Contactinformatie