Vraag je vergunning vanaf nu digitaal aan!

13
sep
2023

Stel je wil een deel van de openbare ruimte gebruiken voor bijvoorbeeld wegenwerken, een
container, stelling, verhuiswagen, een wielerwedstrijd of evenement te organiseren? Dan moet je een
vergunning aanvragen. Wist je dat dit vanaf 1 september 2023 digitaal kan? De gemeente werkt samen met het Eaglebe Smart City Platform. Je kan via dit platform jouw aanvragen eenvoudig digitaal indienen en ook opvolgen. Dit project kadert binnen de ambitie van het lokaal bestuur om optimaal digitaal te gaan. Ook als kleine gemeente willen we de digitale kaart trekken, zonder onze minder digitaal vaardige burgers uit het oog te verliezen.

  • Voor een eenmalige aanvraag is het niet nodig om een account aan te maken.
  • Je start je aanvraag 

        Inname openbaar domein  
        Evenement

  •  Je ontvangt een bevestigingsmail wanneer jouw aanvraag volledig en goed werd ontvangen.
    Je aanvraag wordt verwerkt. Jouw goedgekeurde vergunning vind je terug in je mailbox.
  • Moet je regelmatig inname openbaar domein aanvragen of organiseer je regelmatig evenementen? Maak dan een account aan https://app.eaglebe.com . Zo heb je in Eaglebe steeds een overzicht van al jouw aanvragen en hun status en kan je wederkerende evenementen kopiëren in plaats van telkens opnieuw te beginnen.

Alsof dat nog niet voldoende is heb je ook de mogelijkheid om een aantal andere acties te doen met je aanvragen. Zo kan je vanuit Eaglebe naast evenementen kopiëren bijvoorbeeld ook innames verlengen. Je kan het portaal gebruiken voor aanvragen in alle steden en gemeenten die aangesloten zijn bij Eaglebe.

Wil je de lopende vergunningen en mogelijke hinder in onze gemeente opvolgen? Dat kan via hinder in kaart: Hinder in kaart | Geopunt | Digitaal Vlaanderen