Wedstrijd 'Boom je buurt'

21
jun
2018

Bomen en hagen geven kleur aan je tuin. Een klimplant brengt leven in je straat. In groene buurten wonen blije mensen. Én dieren, want als alle tuinen samen één groot groen lint vormen, is dat goed voor de natuur. Maar ook voor het klimaat. Tijd dus om jouw straat of wijk (nog meer) in het groen te steken!

De provincie helpt jou. Met advies op maat van een tuinexpert. Wat moet je daarvoor doen?

  1. Vorm met minstens vijf buren (op vijf verschillende adressen) een plantgroep.
  2. Denk na over een datum waarop jullie samen de tuinexpert van de provincie kunnen ontvangen. Hou drie mogelijke momenten vrij in jullie agenda’s.
  3. Schrijf jouw groep tussen 1 en 30 september 2018 in op www.vlaamsbrabant.be/boomjebuurt Geef de namen en adressen op van jezelf en al je medeplanters. Vul ook de drie data (tussen 1 oktober en 31 december 2018) in waarop jij de tuinexpert kan ontvangen.
  4. Zorg dat je bij de eerste vijftien inschrijvers bent.

En daarna? Tussen 1 oktober 2018 en 31 maart 2019 organiseer je een plantdag. Voor plantgoed zorg je zelf. Neem foto’s, maak filmpjes, schrijf jouw verhaal neer en bezorg alles aan de provincie. Uit de inzendingen kiezen zij de boomjebuurtactie met de meeste aanplanten en medeplanters. Hoe origineler je het allemaal aanpakte, hoe meer kans je maakt om het tuinfeest ter waarde van 500,00 EUR in de wacht te slepen.

De spelregels vind je op www.vlaamsbrabant.be/boomjebuurt. Heb je een vraag of geraak je niet uit een tuinprobleem? Klop dan gerust aan bij het Provinciaal Steunpunt Tuinen: www.vlaamsbrabant.be/steunpunt-tuinen. Een team van experten staat klaar met handige tuintips én een antwoord op maat.

‘Leve de tuin. Volop genieten van jouw stukje groen’ is een campagne van de provincie Vlaams-Brabant.

Meer informatie: www.vlaamsbrabant.be/levedetuin