Wijziging premies 2019

29
jan
2019

 

De Vlaamse Regering heeft de integratie goedgekeurd van de verbeterings- en renovatiepremie tot één overkoepelende renovatiepremie die kan aangevraagd worden vanaf 1 februari 2019. Op www.wonenvlaanderen.be/verbouwen kan je meer informatie vinden over de nieuwe renovatiepremie. Voor meer informatie over de wijzigingen kan je ook steeds contact opnemen met de medewerkers van het woonloket.

De bestaande verbeterings- en aanpassingspremie kan nog aangevraagd worden tot en met 31 mei 2019. De aanpassingspremie, die zich specifiek richt op welomschreven woningaanpassingen voor senioren, blijft als aparte premie bestaan. Vanaf 1 juni 2019 is voor deze werken ofwel een aanvraag voor de nieuwe aanpassingspremie mogelijk, ofwel een aanvraag voor de overkoepelende renovatiepremie.

Een overzicht van de premies voor energiebesparende werken in 2019 vind je hier.

Verder is er een sloop- en heropbouwpremie in aantocht. Het betreft een premie van 7500 euro voor de gecombineerde afbraak van één of meer gebouwen in combinatie met de herbouw van één of meer woningen of een appartementsgebouw. Over deze premie kan je alvast meer informatie vinden op deze webpagina.

Er is ook een premie in aantocht voor wie zijn/haar open haard of kachel op steenkoop of hout vervangt door een inzet- of vrijstaande gaskachel of een ingebouwde gashaard met energielabel ‘A’. Meer info daarover vind je hier

Weet je niet goed waarmee te beginnen? Bij het Steunpunt Duurzaam Bouwen van de provincie Vlaams-Brabant kan je terecht voor gratis duurzaam (ver)bouwadvies. Voor inwoners van Boortmeerbeek is dat zelfs gratis.

Het is ook nog steeds mogelijk om in te tekenen voor de provinciale groepsaankopen. Meer info daarover vind je op www.vlaamsbrabant.be/groepsaankopen.

Voor meer informatie over dit nieuwsbericht kan je contact opnemen met het woonloket van het intergemeentelijk woonproject ‘Aan de oevers van de Dijle’, een samenwerking tussen de gemeenten Boortmeerbeek, Keerbergen en Tremelo, met de steun van de provincie Vlaams-Brabant en Wonen Vlaanderen.

Je kan op afspraak  langskomen bij het woonloket op dinsdag (tussen 9u en 12u) en op woensdag (tussen 9u en 12u en 13u-16u) in het gemeentehuis, Pastorijstraat 2, 3190 Boortmeerbeek.

Email: woonloket@boortmeerbeek.be  

Tel: 0496 25 85 29

Contactinformatie