Wil je graag je energiefactuur verlagen?

14
feb
2020

Energieprijzen vergelijken is nu meer dan ooit interessant! Door de milde winter staan de gas- en elektriciteitstarieven namelijk uitzonderlijk laag. Met de CREG scan is het mogelijk te zien hoe jouw contract in de markt staat: is het goedkoop of duur? De V-test van de VREG maakt een objectieve vergelijking van alle elektriciteits- en aardgasproducten van energieleveranciers in Vlaanderen. 

Weet je niet goed hoe hieraan te beginnen? Neem dan contact op met het woonloket! Misschien kom je ook in aanmerking voor een gratis energiescan. In dat geval kan een energiesnoeier bij jou thuis langskomen voor een uitgebreid energieadvies en ontvang je ook een pakket energiebesparende materialen ter waarde van €25!

Wil je in je woning werken uitvoeren om energie te besparen, bijvoorbeeld door te isoleren, hoogrendementsglas te laten plaatsen of door een oude stookketel te vervangen? Het woonloket informeert je o.a. graag over de premiemogelijkheden hiervoor en als je tot een bepaalde doelgroep behoort kan je een renteloze Vlaamse energielening aanvragen om de werken te financieren. (Let op: geld lenen kost ook geld!)

Bij het Steunpunt Duurzaam Bouwen van de provincie Vlaams-Brabant kan je terecht voor duurzaam (ver)bouwadvies. Voor inwoners van Boortmeerbeek is dat zelfs gratis. ‌‌Je kan ook nog steeds intekenen op de provinciale groepsaankopen en je kan sinds vorig jaar beroep doen op een Benovatiecoach van IGO. De Benovatiecoach kan je begeleiden bij je renovatietraject van het begin tot het einde. Je dient enkel een waarborg te betalen van €100 die je terug krijgt zodra je binnen de 2 jaar minstens één energiebesparende benovatiemaatregel laat uitvoeren. Neem contact op met het woonloket voor meer informatie hierover!

 

Contactinformatie