Verkeersleefbaarheidsplan - eerste participatiemomenten

5
sep
2019
Hoe gaan we te werk?

Het bestuur werkt samen met het studiebureau VECTRIS al een tijdje aan een nieuw verkeersleefbaarheidsplan.
Momenteel zitten we in de fase waar we jullie als inwoners willen uitnodigen om mee te werken aan de opmaak van dit plan én om dit ook mee vorm te geven.  Hiervoor organiseren we  drie participatievergaderingen, één per deelgemeente.

Tijdens deze eerste overlegmomenten maken we samen een overzicht van de knelpunten, maar ook van de kwaliteiten in jouw buurt. Waar ondervind je in jouw straat, in jouw wijk problemen? Welke situaties maken het voor de voetgangers en/of fietsers onveilig? Of welke ‘veiligere’ routes worden te weinig benut? Welke problemen ondervind je als autobestuurder? Waar zou een fietsstraat een goed idee zijn? Alle mogelijke vragen kunnen aan bod komen.

Op basis van wat er op die participatiemomenten uit de bus komt, werkt het studiebureau VECTRIS verschillende mogelijke scenario’s uit om de besproken problemen op te lossen. Deze worden tijdens een volgend participatiemoment met jullie overlopen.  Om finaal af te sluiten met een concreet actieplan.

De eerste participatiemomenten ...

Bedankt alvast voor de vele inschrijvingen en constructieve deelname.

De eerste participatiemomenten in Boortmeerbeek, Schiplaken en Hever in oktober 2019  zijn reeds ahter de rug. Binnenkort volgen data voor de volgende vergaderingen.

Hieronder vind je alvast de verslagen van dit eerste overlegmoment.