Wil jij het nieuwe verkeersleefbaarheidsplan van onze gemeente mee vorm geven?

5
sep
2019
Hoe gaan we te werk?

Het bestuur werkt samen met het studiebureau VECTRIS al een tijdje aan een nieuw verkeersleefbaarheidsplan.
Momenteel zitten we in de fase waar we jullie als inwoners willen uitnodigen om mee te werken aan de opmaak van dit plan én om dit ook mee vorm te geven.  Hiervoor organiseren we  drie participatievergaderingen, één per deelgemeente.

Tijdens deze eerste overlegmomenten maken we samen een overzicht van de knelpunten, maar ook van de kwaliteiten in jouw buurt. Waar ondervind je in jouw straat, in jouw wijk problemen? Welke situaties maken het voor de voetgangers en/of fietsers onveilig? Of welke ‘veiligere’ routes worden te weinig benut? Welke problemen ondervind je als autobestuurder? Waar zou een fietsstraat een goed idee zijn? Alle mogelijke vragen kunnen aan bod komen.

Op basis van wat er op die participatiemomenten uit de bus komt, werkt het studiebureau VECTRIS verschillende mogelijke scenario’s uit om de besproken problemen op te lossen. Deze worden tijdens een volgend participatiemoment met jullie overlopen.  Om finaal af te sluiten met een concreet actieplan.

Wil je graag deelnemen aan het burgerpanel in jouw deelgemeente?

Fijn ! Stel je dan kandidaat door onderstaand webformulier  in te vullen.

We vragen wel dat je je engageert om aanwezig te zijn op alle participatiemomenten en actief én constructief deelneemt. Uit praktische overwegingen worden er maximum 40-50 kandidaten per avond toegelaten. Hierbij zal vooral gekeken worden naar de vertegenwoordiging van zoveel mogelijk straten en buurten.
Draag je liever je steentje bij, zonder deel te nemen aan de burgerpanels? Jouw ideeën zijn ook meer dan welkom via hetzelfde formulier.

Waar en wanneer ?

De eerste vergaderingen vinden plaats:

  • Boortmeerbeek: op woensdag 2/10/2019om 19 uur in GBS Boortmeerbeek (Beringstraat 107,3190 Boortmeerbeek);
  • Schiplaken: op maandag 7/10/2019om 19 uur in HaBoBIB Boortmeerbeek (Blokstraat 2, 3191 Boortmeerbeek);
  • Hever: op dinsdag 8/10/2019om 19 uur in Cultuurhuis ‘Oude Pastorie’(Ravesteinstraat 22,3191 Boortmeerbeek);

Tot dan ! Wij kijken er alvast naar uit.