Woonloket

 

Woonloket:

 

 

 

 

 

Inwoners van Boortmeerbeek kunnen terecht bij het woonloket voor gratis advies en informatie over:
- premies en fiscale voordelen inzake (ver)bouwen, (ver)kopen en (ver)huren
- duurzaam, ecologisch en energiebewust wonen
- levenslang en aanpasbaar wonen
- kwaliteit en veiligheid van woningen
- betaalbaar wonen
- sociaal huren, sociaal kopen en sociaal lenen

Je kan op afspraak langskomen bij het woonloket op dinsdag (tussen 9u en 12u) en op woensdag (tussen 9u en 12u en 13u-16u) in het gemeentehuis, Pastorijstraat 2, 3190 Boortmeerbeek. 

Ben je minder mobiel? Indien nodig kan er een afspraak gemaakt worden bij jou thuis.

Contactgegevens woonloket: woonloket@boortmeerbeek.be - 0496 25 85 29 

Let op: het woonloket in Boortmeerbeek is gesloten van maandag 28 oktober 2019 tot en met maandag 18 november 2019. Tijdens die periode kan je bij dringende vragen contact opnemen met de woonconsulent van de gemeente Keerbergen en Tremelo (dries.hermans@igo.be, 0496 25 85 28) of met de woningkwaliteitsadviseur (frederike.weigelt@boortmeerbeek.be - 0498 17 32 98).

Woningkwaliteit en leegstand

 

 

 

 

 

 

De gemeente neemt ook een rol op inzake woningkwaliteit en het opsporen van leegstaande woningen en panden.

Heb je als buur, huurder of omstaander bijvoorbeeld klachten over een bepaalde woning (leegstaand, woningkwaliteit laat te wensen over...), dan kan je dit melden.

Na meldingen of klachten inzake woningkwaliteitsproblemen, kan de woningkwaliteitsadviseur vooronderzoeken uitvoeren. Wijst een vooronderzoek op leegstand of een mogelijke ongeschikt- of onbewoonbaarheid door kwaliteitsproblemen in de woning, dan kan een procedure tot ongeschiktheids- of onbewoonbaarheidsverklaring doorlopen worden of kunnen de woningen worden opgenomen op de leegstandsinventaris. 

De woningkwaliteitsadviseur kan op verzoek ook conformiteitsonderzoeken uitvoeren. Bijvoorbeeld voor wie een conformiteitsattest wil bekomen om te kunnen aantonen dat een (huur)woning aan alle wettelijke kwaliteitsvereisten voldoet.

Contactgegevens woningkwaliteit- en leegstandsadviseur: 

woningkwaliteit@boortmeerbeek.be - 0498 17 32 98 

Deze dienstverlening is een onderdeel van het intergemeentelijk woonproject ‘Aan de oevers van de Dijle, een samenwerking tussen de gemeenten Boortmeerbeek, Keerbergen en Tremelo, met de steun van de provincie Vlaams-Brabant en Wonen Vlaanderen.