WORD JIJ AMBASSADEUR TEGEN VOEDSELVERSPILLING?

5
sep
2023

Weet je dat elke Vlaming jaarlijks 37 kilogram voedsel in de vuilnisbak gooit? Dat zijn twee tot drie volle winkelkarren. Reken maar uit! Kan het bij jou thuis ook beter? Heb je graag makkelijke en concrete tips om maaltijden te redden van de vuilnisbak? Word dan ambassadeur van de campagne ‘Dat smaakt!’. Bespaar bovendien honderden euro’s per jaar. 

EcoWerf en FoodWIN lanceren vanaf 29 september de campagne ‘Dat smaakt!’. Deze actie loopt twee jaar lang en daagt alle gezinnen uit om samen 82 maaltijden per persoon te redden. Minder voedsel verspillen is goed voor je portemonnee en het is de beste oplossing tegen klimaatverandering. Daarom zoeken ze twintig ambassadeurs die het goede voorbeeld willen geven.

Wie zoeken we?

Moestuiniers die alles uit hun oogst willen halen, grote en kleine gezinnen, alleenstaanden, studenten, hobbykoks uit verschillende werelddelen, co-housers, of eigenaars van ‘Hotel mama’, … noem maar op. Met andere woorden: iedereen die met voedsel bezig is én het nog beter wil doen.

Wat verwachten we?

In oktober 2023 ga je vier weken aan de slag: je weegt de voedselverspilling bij jou thuis, je probeert de tips uit die afvalcoach Jolien je geeft en je evalueert ze nadien. In 2024 deel je je ervaringen en inspireer je andere Vlaams- Brabantse gezinnen om minder voedsel in de vuilnisbak te gooien.

Interesse of meer info?

Mail naar afvalpreventie@ecowerf.be.