Geef je textiel een tweede leven via de textielcontainer van De Kringwinkel

13
jul
2022

 

Een broek die niet langer past, uitgekeken op je tafellaken of een paar schoenen dat toch niet lekker zit? Daar maak je een ander gelukkig mee! En dat doe je door je afgedankt textiel in één van de kledingcontainers langs de straatkant in onze gemeente te deponeren. Ook bij De Kringwinkel of op een EcoWerf-recyclagepark ben je welkom met textiel.


De kledingcontainers in onze gemeente worden samen met EcoWerf en De Kringwinkel beheerd. Van het ingezamelde textiel wordt een groot deel in De Kringwinkels verkocht. Wat niet verkocht kan worden, daar zoekt De Kringwinkel een andere oplossing voor. Zo gaat er een gedeelte naar de lompenverwerking. Ook innovatieve pistes zoals het vervezelen van textiel om er daarna nieuwe kleding van te maken, worden volop onderzocht. Door je textiel in een kledingcontainer van De Kringwinkel te steken, geef je textiel lokaal een tweede leven én ondersteun je de lokale tewerkstelling van mensen met minder kansen op de arbeidsmarkt. Dat Kringwinkels allerlei armoedeprojecten, zoals de inzameling van dekens voor daklozen, ondersteunen is een extra win.


In de textielcontainers kan je terecht met kledij, schoenen (linker- en rechterschoen samenbinden), handtassen, gordijnen, lakens, dekens, handdoeken ... Het textiel moet proper zijn (bv. niet besmeurd met verf, olievlekken …) en in goed gesloten zakken zitten. Vuil textiel bied je samen met je huisvuil aan in de grijze container voor de inzameling aan huis.

Textielcontainers vind je in Boortmeerbeek op volgende locaties:

  • Rijmenamsebaan (glasbolsite, parking begraafplaats)
  • Wespelaarsebaan/Dreef (glasbolsite, parking over Delhaize)
  • Pleinstraat (glasbolsite)
  • Aarschotsebaan (glasbolsite aan kanaal Leuven-Dijle)
  • Blokstraat (glasbolsite)
  • Ravesteinstraat (glasbolsite, parking scouts)

Contactinformatie