Ga op zoek naar een goedkoper energiecontract en bespaar tot 220 EUR per jaar!

19
jun
2015

Veranderen van leverancier of contract is gratis en niet moeilijk. Het enige wat u nodig hebt, is uw laatste jaarlijkse eindafrekening elektriciteit en aardgas. Energiecontracten vergelijken is nog makkelijker via de vernieuwde V-test® van de VREG (Vlaamse Regulator van de Elektriciteits- en Gasmarkt). De V-test is gebruiksvriendelijker en biedt betere vergelijkingsmogelijkheden dan vroeger:

  • De verschillende stappen zijn vervangen door één groot invulscherm dat openklapt telkens je een onderdeeltje hebt afgerond.
  • In de resultatentabel wordt eerst de contractnaam vermeld. Dit is bewust gedaan zodat je zeker de juiste naam doorgeeft aan de leverancier van je keuze.
  • Via icoontjes worden de specifieke voorwaarden van een contract in de kijker gezet.
  • Als je op Detail klikt, krijg je niet alleen de details van het contract en de samenstelling van de kostprijs op jaarbasis (energiekost, nettarieven en heffingen), maar kan je ook klikken op een link naar de Servicecheck.
  • Je kan de dètailschermen van de contracten naast elkaar vergelijken; op die manier wordt het veel eenvoudiger om de eigenschappen en de prijsonderdelen te vergelijken en te kijken wie het goedkoopst is.
  • Het prosumententarief is opgenomen; er wordt gevraagd naar de aanwezigheid van zonnepanelen of een andere decentrale productie-installatie met een terugdraaiende teller; prosumenten (consumenten die zelf hun elektriciteit opwekken) zien de totaalprijs in de resultatentabel verhoogd; in de dètailschermen leidt het prosumententarief tot een verhoging van het prijsonderdeel 'Distributie'. Let op: geef een cijfer tussen 1 en 10 in. Bijvoorbeeld 5 en niet 5000 kW als vermogen.
  • Filtering: u kan filteren op Leveranciers, Voorwaarden, Energiecomponent, Looptijd en voor elektriciteit Hoe groen is deze stroom?: dit laat je toe om de resultatentabel op maat te maken (voorbeeld: enkel de contracten met 100% groene stroom, met een vaste energiecomponent, waarvoor geen aandeel moet gekocht worden). Op die manier moetje minder pagina's afdrukken en is er minder kans om verward te raken bij het bekijken van de resultaten.

Hoe komt u te weten wat voor u het beste energiecontract is?

  • Via internet: ga naar www.vreg.be en klik op Prijzen vergelijken (V-TEST) of ga naar www.vtest.be
  • Telefonisch: bel op weekdagen tussen 9u en 17u het gratis telefoonnummer 1700 en kies 3 Andere vragen