Bibliotheek

HaBoBIB IS EEN PLEK OM TE LEZEN, TE LEREN EN TE WERKEN

Als intergemeentelijke bibliotheek van Boortmeerbeek en Haacht heeft HaBoBIB volwassenen en kinderen uit de omgeving heel wat te bieden! Eerst en vooral is er de grote, diverse collectie met boeken, fictie en non-fictie, graphic novels, anderstalige romans, strips, voorleesboeken, grootletterboeken, prentenboeken, kranten, tijdschriften en luisterboeken.

Maar HaBoBIB is veel meer dan boeken. Er is de grote collectie cd’s en dvd’s in alle genres en voor alle leeftijden. Speel je liever zelf muziek: snuister dan eens tussen de partituren. Ze bieden ook e-boeken en e-readers aan. Kinderboeken die digitaal tot leven komen? Vraag dan zeker naar Fundels! Spelletjes en puzzels ontlenen? Dat kan in de spelotheek. Lees je graag, maar ben je niet meer mobiel? Dan hebben ze een boekendienst aan huis. HaBoBIB heeft ook digitale Daisy-luisterboeken voor mensen met dyslexie, een fysieke of visuele beperking. Een Daisy-speler kan je lenen in de bib, maar je kan de boeken ook gewoon op je eigen computer beluisteren.

HaBoBIB IS EEN ONTMOETINGSPLEK EN ORGANISEERT ACTIVITEITEN

HaBoBIB is naast bibliotheek ook een ontmoetingsplek waar je terecht kan voor activiteiten en workshops voor kinderen en volwassenen. Hou de website in het oog of neem de activiteitenflyer mee (in de bib of in het gemeentehuis). Wil je graag studeren of werken in de bib? Dan kan je gebruik maken van rustige plekjes, computers, gratis WIFI en je hebt vrije toegang tot enkele databanken. Er is ook het Open Leercentrum in Haacht. Wie wil, kan er op bepaalde momenten in de week begeleiding krijgen van een medewerker. Ontdek ons volledig digitaal aanbod.

PRAKTISCH

HaBoBIB maakt het haar gebruikers graag makkelijk. 24u/24u kan je je uitgeleende materialen binnenbrengen in de inleverboxen. Via de website kan je de catalogus raadplegen en via een ‘Mijn Bibliotheek’-profiel kan je makkelijk materialen reserveren en verlengen. De koerierdienst tussen de twee vestigingen zorgt ervoor dat je je materialen ook in de andere vestiging kan binnenbrengen en reserveren.

Vanaf 18 jaar betaal je jaarlijks 5 euro lidgeld. Dit kan via Payconiq of cash. Meer informatie vind je in het reglement.

Vragen? Spreek één van de bib-medewerkers aan of stel je vraag via contact@habobib.be.

Wil je graag op de hoogte blijven van nieuwtjes en activiteiten van HaBoBIB? Schrijf je dan zeker in voor hun nieuwsbrief.

Je kan HaBoBIB volgen op Facebook en Instagram!

 

CONTACTINFORMATIE

HaBoBIB Boortmeerbeek
Blokstraat 2
3191 Boortmeerbeek (Schiplaken)
015 62 70 29
www.habobib.be
contact@habobib.be
 

OPENINGSUREN

Maandag        gesloten
Dinsdag           17u30 – 20u00
Woensdag       09u00 – 12u00 en 13u00 - 16u30
Donderdag      17u30 – 20u00
Vrijdag            09u00 – 12u00
Zaterdag         09u30 – 12u30

Contactinformatie

 • HaBoBIB

  Bibliotheekvestiging Boortmeerbeek

  Blokstraat 2
  3191 Schiplaken

  Openingsuren deze week

  • Vandaag open van 17:30 tot 20:00
  • Morgen open van 09:00 tot 12:00
  Alle openingsuren