Bibliotheek

logo BIB

Als intergemeentelijke bibliotheek van Boortmeerbeek en Haacht heeft HaBoBIB  volwassenen en kinderen uit de omgeving heel wat te bieden! Eerst en vooral is er de grote, diverse collectie. Natuurlijk zijn er de gewone boeken, fictie en non-fictie, prentenboeken, voorleesboeken, grootletterboeken en luisterboeken. Hun digitale Daisy-luisterboeken zijn er voor mensen voor wie het omwille van dyslexie of een fysieke of visuele beperking niet evident is om te lezen (een Daisy-speler kan je lenen in de bib, maar je kan de boeken ook gewoon op je eigen computer beluisteren).

Maar onze bibliotheek is veel meer dan boeken. Er is de grote collectie cd ’s en dvd ’s in alle genres en voor alle leeftijden. Speel je liever zelf muziek: snuister dan eens tussen de partituren. Ze hebben  games (je kan ook gamen in de bib!)  en fundels, kinderboeken die digitaal tot leven komen.

HaBoBIB is naast bibliotheek ook een ontmoetingsplek en organisator van activiteiten en workshops voor kinderen en volwassenen. Hou op de website de kalender in de gaten!  Kom je graag studeren of werken in de bib? Dan kan je gebruik maken van rustige plekjes, computers, gratis WIFI en je hebt vrije toegang tot de databanken Mediargus (Gopress), Biblion en Keesings Historisch Archief. En natuurlijk is er het Open Leercentrum in Haacht. Wie wil, kan er op bepaalde momenten in de week begeleiding krijgen van een medewerker.

HaBoBIB maakt het haar gebruikers graag makkelijk. 24u/24u kan je je uitgeleende materialen binnenbrengen in de boekenbox. Via de website kan je de catalogus raadplegen, materialen reserveren (als iemand anders ze in bezit heeft) of aanvragen (laten overkomen naar een andere vestiging) en je uitleentermijn verlengen. De koerierdienst tussen de vestigingen zorgt ervoor dat je je materialen ook in de andere vestigingen kan binnenbrengen. Lid- of leengeld kan je betalen met Ping-Ping (het betaalsysteem van bus en parkeren), ze geven je graag meer uitleg in de bibliotheek. De boekendienst@huis is er speciaal voor mensen die graag lezen maar niet mobiel zijn.

Ben je op zoek naar informatie of antwoorden? “Stel je vraag” aan de bib dan op hun website. Maar ook  (en vooral) in levenden lijve helpen de bibliotheekmedewerkers je graag bij het zoeken naar antwoorden op alle mogelijke vragen. Ze kunnen je doorverwijzen naar hun uitgebreide collectie, maar ook naar internetsites en organisaties (vb. hulpverlening).

Lid van HaBoBIB word je voor 3,50 EUR per jaar, ben je jonger dan 18 jaar is het gratis. Als je dat wil houden ze je dan via hun nieuwsbrief op de hoogte van activiteiten en bibnieuws. Volg je HaBoBIB graag op de voet, dan kan je hen vinden op Facebook, Pinterest en Twitter!

Contactinformatie