WoonEnergieloket

 

WoonEnergieloket 

 

 

 

 

 

Inwoners van Boortmeerbeek kunnen terecht bij het WoonEnergieloket van IGS  ‘Wonen aan de Dijle Noord’ met hun vragen over wonen en energie.

Je kan bijvoorbeeld terecht bij het WoonEnergieloket voor gratis advies en informatie over:

- premies en fiscale voordelen inzake (ver)bouwen, (ver)kopen en (ver)huren
- duurzaam, ecologisch en energiebewust wonen
- levenslang en aanpasbaar wonen
- kwaliteit en veiligheid van woningen
- betaalbaar wonen
- sociaal huren, sociaal kopen en sociaal lenen

Het WoonEnergieloket fungeert ook als meldpunt voor problematische woonsituaties.

Je kan het WoonEnergieloket elke werkdag per mail en telefoon bereiken en je kan op afspraak bij het WoonEnergieloket langsgaan in het gemeentehuis van Boortmeerbeek op dinsdagvoormiddag of op woensdag (tijdens de openingsuren van het gemeentehuis).

Contactgegevens WoonEnergieloket : woonenergieloket.boortmeerbeek@igo.be - 0496 25 85 29

Merk op:

- Voor stedenbouwkundige inlichtingen en bespreking van vergunningsplichtige werken, dien je contact op te nemen met de dienst ruimtelijke ordening (ruimtelijkeordening@boortmeerbeek.be, 015 51 82 04). Stedenbouwkundige inlichtingen kunnen ook aangevraagd worden via dit webformulier

- De aangifte van een adreswijziging dien je te melden aan de dienst burgerzaken. Je kan hiervoor dit webformulier gebruiken.

Woningkwaliteit

 

 

 

 

 

 

De gemeente neemt ook een rol op inzake woningkwaliteit en het opsporen van leegstaande en verwaarloosde woningen en panden. 

Heb je als buur, huurder of omstaander bijvoorbeeld klachten over een bepaalde woning (leegstaand, woningkwaliteit laat te wensen over...), dan kan je dit melden. Na meldingen of klachten inzake woningkwaliteitsproblemen, kan de woningkwaliteitsadviseur vooronderzoeken uitvoeren. Wijst een vooronderzoek op leegstand, verwaarlozing of een mogelijke ongeschikt- of onbewoonbaarheid door kwaliteitsproblemen in de woning, dan kan een procedure tot ongeschiktheids- of onbewoonbaarheidsverklaring doorlopen worden of kunnen de woningen worden opgenomen op de leegstands- en/of verwaarlozingsinventaris. 

De woningkwaliteitsadviseur kan op verzoek ook conformiteitsonderzoeken uitvoeren. Bijvoorbeeld voor wie een conformiteitsattest wil bekomen om te kunnen aantonen dat een (huur)woning aan alle wettelijke kwaliteitsvereisten voldoet.

Contactgegevens woningkwaliteitsadviseur: woningkwaliteit@boortmeerbeek.be - 0498 17 32 98 

Contactgegevens registerbeerheerder leegstand en verwaarlozing: woningkwaliteit@boortmeerbeek.be - 0496 25 85 28

Deze dienstverlening is een onderdeel van het intergemeentelijk woonproject ‘Wonen aan de Dijle Noord, een samenwerking tussen de gemeenten Boortmeerbeek, Keerbergen, Tremelo en Begijnendijk, met de steun van de provincie Vlaams-Brabant en Wonen Vlaanderen.

Blijf je graag op de hoogte? Volg IGO Wonen op Facebook en blijf op de hoogte over nieuws inzake wonen en energie.

Contactinformatie