Energie besparen

Energiebesparende investeringen doen aan je woning zoals je dak isoleren of hoogrendementsglas laten plaatsen, zorgen ervoor dat je energiefactuur daalt. Het WoonEnergieloket informeert je graag over wat er allemaal mogelijk is aan energiebesparende werken en voor welke werken er premies bestaan. Je kan ook met kleinere en minder ingrijpende handelingen je energieverbruik doen dalen. Het WoonEnergieloket kan je tips geven die je daarbij kunnen helpen.

Heel wat mensen betalen nog steeds teveel voor elektriciteit en aardgas. Met behulp van de V-test kan het WoonEnergieloket voor jou een persoonlijke vergelijking maken op basis van een recente eindafrekening met vermelding van je verbruiksgegevens. De V-test maakt een objectieve vergelijking van alle elektriciteits- en aardgasproducten van energieleveranciers in Vlaanderen. De test wordt maandelijks aangepast met de meest actuele prijzen. De resultaten tonen wat je volgend jaar ongeveer zal moeten betalen indien je nu een contract afsluit met een bepaalde leverancier. Wie geniet van het sociaal tarief voor gas en elektriciteit geniet sowieso van de goedkoopste prijs.

Je kan ook een energiescan aanvragen via het Woonenergieloket. Tijdens een huisbezoek bekijken de energiesnoeiers dan de energiesituatie en of er mogelijkheden zijn om energie te besparen. Daarnaast geven ze een heleboel besparingstips en voeren ze een aantal energiebesparende maatregelen uit. Voor bepaalde doelgroepen is zo een energiescan zelfs gratis.

Als je structurele energiebesparende maatregelen zou willen treffen, kan je bij het WoonEnergieloket zowel terecht voor informatie over de regelgeving als voor informatie over de premies en informatie over mijnverbouwlening

Bij het Steunpunt Duurzaam Bouwen van de provincie Vlaams-Brabant kan je terecht voor duurzaam (ver)bouwadvies. Voor inwoners van Boortmeerbeek is dat zelfs gratis. Je kan ook beroep doen op een Benovatiecoach van IGO. De Benovatiecoach kan je begeleiden bij je renovatietraject van het begin tot het einde.

Meer informatie kan je ook vinden op: www.igo.be/inwoners/energie-besparen of via energiehuis@igo.be 

 

Contactinformatie