Melden van gevonden katten, honden en zwerfkatten

9
dec
2019

MELDEN VAN GEVONDEN KATTEN, HONDEN EN ZWERFKATTEN

Dierenopvangcentrum Zemst, staat in voor gevonden katten en honden in de gemeente Boortmeerbeek. Heb je een hond of kat gevonden in Boortmeerbeek? Bel dan direct 015 140 770. Hun enthousiaste en professionele medewerkers zullen de gevonden hond of kat komen ophalen in Boortmeerbeek. En dit elke dag van 8 tot 17 uur, buiten hun openingsuren staat de politiedienst in voor de gevonden dieren. Je belt buiten de openingsuren van het opvangcentrum, dan ook naar het algemeen nummer 101.

De gevonden dieren worden vervolgens gecontroleerd en verzorgd door het opvangcentrum, en een eventuele eigenaar wordt gecontacteerd. Deze laatste krijgt twee weken de tijd om zijn huisdier te gaan ophalen. Na die twee weken gaat de dierenopvang op zoek naar een nieuw baasje. De gevonden dieren kan je terugvinden op hun website https://www.dierenopvangcentrumzemst.be/adoptie/.

Het dierenasiel van Zemst staat vanaf 1 januari 2020 ook in voor het zwerkattenbeleid in de gemeenten Boortmeerbeek. Vanaf dan kunnen inwoners meteen contact opnemen met het dierenasiel in Zemst.

Het opvangcentrum laat de zwerfkatten steriliseren/ castreren en ze worden getest op aids. Daarna worden de katten terug vrijgelaten of ter adoptie afgestaan. Het opvangcentrum zal ook gevonden kittens opvangen, en deze socialiseren. De gemeenten blijven wel instaan voor de kosten van hun zwerfkattenbeleid. Alle informatie over de procedure vindt je terug op www.dierenopvangcentrumzemst.be/zwerfkattenbeleid

Vind je een gewond of ziek wild dier? Dan kan je het Vogelopvangcentrum Malderen, contacteren. Zij zijn elke dag van 9 tot 24 uur bereikbaar (tel. 052 33 64 10). Als je het dier zelf niet tot Malderen kan brengen, zullen zij een vrijwilliger van het Wildlife Taxi Team zoeken die daarvoor kan zorgen. Meer info is terug te vinden op hun website www.vogelopvangcentrum-malderen.be.

Heb je een dood dier langs de openbare weg gevonden? Verwittig dan de gemeentelijke milieudienst (tel. 015 51 11 45). Vermeld om welk dier het gaat en waar het zich bevindt.