Mondmasker verplicht in gemeentelijke gebouwen

17
jul
2020

Sinds kort is het verplicht een mondmasker te dragen op diverse openbare plaatsen gaande van winkels, bioscopen, musea tot bibliotheken. Vanuit de gemeente is er beslist deze regeling vanaf woensdag 22 juli 2020 te volgen. Wat betekent dit concreet?

Bij het betreden van het gemeentehuis, de sociale dienst, Ravot of de sporthal zal de onthaalmedewerker controleren of je een mondmasker draagt. Zo niet, zal men je vragen dit toch te doen. Indien je er geen ter beschikking hebt, kan je terplekke een mondmasker kopen. Wanneer je dit liever niet wenst, zal je gevraagd worden het gebouw te verlaten. Jouw afspraak kan dan verzet worden naar een later tijdstip naar keuze.

Deze regel is niet de meest aangename, maar het is belangrijk dat we zorgen voor elkaars gezondheid. Hopelijk kunnen hiermee nog strengere maatregelen voorkomen worden. Het is dus van belang dat we allen de onderstaande ‘zes gouden regels’ volgen. Samen kunnen we het coronavirus verslaan.

 1. Was vaak je handen met water en zeep. Geef geen hand of kus. Hoest of nies in je elleboog.
 2. Let extra op bij mensen die gevoelig zijn voor het virus:
  1. Mensen ouder dan 65 jaar
  2. Mensen met diabetes of problemen met hart, longen of nieren
  3. Mensen die gevoelig zijn voor infecties
 3. Hou 1,5 meter afstand.
 4. Draag een mondmasker in de plaatsen waar het verplicht is (bv. op het werk als je geen 1,5 meter afstand kan houden, bij de kapper, in de winkels en winkelcentra, in gebedshuizen) en draag een mondmasker op drukke openbare plaatsen.
 5. Spreek af met niet meer dan het toegelaten aantal personen.
 6. Spreek buiten af. Kan dit niet? Verlucht de ruimte dan goed.

Contactinformatie