Advies voor ondernemers over aangewezen financieringsmix - Finmix

Finmix is een gratis project van het Agentschap Innoveren en Ondernemen. Het is bedoeld voor ondernemingen met innovatieve projecten, stevige groeiambities of overnameplannen, die bovendien openstaan voor risicokapitaal.

Met Finmix stelt u uw project voor aan een panel van financieringsexperts. Zij beoordelen uw project en adviseren u over de aangewezen financieringsmix. Dat panel bestaat uit vertegenwoordigers van de banken, overheids- en private risicokapitaalverschaffers, BAN Vlaanderen, de Innovatiecentra en de bedrijvenorganisaties Unizo en Voka. De confidentialiteit van uw project wordt gewaarborgd.

Voor ondernemingen die de optimale financieringsmix voor internationale projecten zoeken, is er Finmix Internationaal. Flanders Investment & Trade (FIT) en Agentschap Innoveren & Ondernemen werken samen in die trajectbegeleiding (geen subsidie) waarbij een panel van financieringsexperts uw ondernemings- en exportplan beoordelen en u adviseren over de meest aangewezen financieringsmix.

Voorwaarden

Finmix staat open voor kleine, middelgrote en grote ondernemingen uit het Vlaams Gewest, zowel (potentiële) starters als groeiers, die geconfronteerd worden met een complexe financieringsbehoefte voor hun risicovolle project.

Alleen projecten waarbij risicokapitaal essentieel is voor een evenwichtige financieringsmix, komen in aanmerking.

Het gezochte kapitaal mag niet aangewend worden voor de financiering van schulden of voor de financiering van investeringen voor privégebruik.

Procedure

Vul het aanmeldingsformulier op de website van het Agentschap Innoveren en Ondernemen in en voeg uw ondernemingsplan toe. Als hulpmiddel bij het opmaken van uw ondernemingsplan kan u de 'Leidraad bij het opstellen van een ondernemingsplan' raadplegen.

Meebrengen

Bedrag

Finmix is een gratis dienstverlening.

Uitzonderingen

Regelgeving