Mijn Mooie Straat-app

29
mei
2024

Zwerfvuil of sluikstort gespot? Meld het bij de gemeente!

Ga jij samen met andere mooimakers op pad? Of wil je graag een handje meehelpen voor een schonere buurt? Vanaf nu kan je via de Mijn Mooie Straat-app makkelijk meldingen doen of elkaar op de hoogte houden van je opruimsessies. Breng je opruimsessies en -acties in kaart door je route te tracken en deel deze met anderen. Liever anoniem je route tracken? Dat kan ook. Je kan daarnaast ook opruimsessies bundelen in een groep of samen een opruimactie organiseren. Benieuwd? Download de Mijn Mooie Straat-app in de App Store of op Google Play via je mobiele telefoon.

Ik heb de app gedownload, wat nu?

Fijn dat je mee wilt werken aan een schonere gemeente! Via de app kun je gemakkelijk:

  • Een melding maken van bijvoorbeeld sluikstort. Die melding komt rechtstreeks terecht bij de bevoegde dienst die ermee aan de slag gaat.
  • Je route bijhouden tijdens een opruimsessie. Op het einde van je opruimsessie kan je de gelopen route bekijken op een kaart en je totale aantal kilometers terugvinden.
  • Een opruimactie zoeken en ervoor inschrijven. Geef via de app aan dat je meedoet. Tijdens de actie wordt jouw opruimsessie gekoppeld aan de opruimactie.
  • Volg andere gebruikers of maak je lid van een groep. Op jouw startscherm verschijnen berichten, opruimsessies en opruimacties van de gebruikers en groepen die jij volgt. Zo blijf je op de hoogte van hun opruimactiviteiten.
  • Of maak zelf een groep aan! Zo kan je de opruiminitiatieven binnen de leden van de groep opvolgen en statistieken bijhouden.

Heb je nog vragen over het gebruik van de app? Op de website van Mooimakers staat hierover meer informatie: www.mooimakers.be/app-mijn-mooie-straat.

Mooimakers?

Mooimakers zijn enthousiaste vrijwilligers die helpen de buurt schoon te houden door regelmatig zwerfvuil op te ruimen. Wil je zelf ook je steentje bijdragen? Je kan alvast beginnen met je eigen stoep proper te houden of als je een sluikstort tegenkomt de milieudienst op de hoogte stellen (eventueel via de app). Wil je net iets meer doen? Sluit je dan ook aan bij de zwerfvuilvrijwilligers van Boortmeerbeek. De gemeente zorgt dan voor het nodige opruimmateriaal, zwerfvuilzakken en een vrijwilligersverzekering.

Neem contact op met de gemeente via milieudienst@boortmeerbeek.be.

Contactinformatie