Toelatingsexamen arts en tandarts

Als u de opleiding geneeskunde of de opleiding tandheelkunde wil volgen aan een Nederlandstalige universiteit in België, moet u eerst deelnemen aan een toelatingsexamen, slagen én gunstig gerangschikt zijn.

Voorwaarden

Er zijn geen specifieke voorwaarden om te mogen deelnemen aan de examens. U moet zich wel op voorhand inschrijven. Het resultaat is enkel geldig als u (ten laatste op 30 september van het kalenderjaar waarin u gunstig gerangschikt bent) in het bezit bent van een diploma secundair onderwijs.

Het aantal keren dat u kunt deelnemen is onbeperkt.

Procedure

Inschrijven

Als u wil deelnemen aan het toelatingsexamen arts of tandarts moet zich eerst inschrijven. In 2021 starten de inschrijvingen op maandag 1 maart 2021 om 9 uur en eindigen ze op zaterdag 15 mei 2021 om 23.59 uur.

Voorbereiding

Er zijn verschillende manieren waarop u zich kunt voorbereiden op het examen.

Het examen

Het toelatingsexamen arts zal op dinsdag 6 juli 2021 plaatsvinden, het toelatingsexamen tandarts op woensdag 7 juli 2021. Het examen zal digitaal en decentraal georganiseerd worden op verschillende locaties in Vlaanderen en Brussel. Op 15 juni 2021 verneemt elke ingeschreven deelnemer waar hij of zij het examen zal afleggen. Lees meer over de inhoud en het verloop van de examendagen.

Resultaten

Lees meer over de voorwaarden om te slagen en de (bekendmaking van) de examenresultaten.

Meebrengen

Bedrag

Het inschrijvingsgeld bedraagt 52 euro per examen. Wie zowel aan het toelatingsexamen arts als aan het toelatingsexamen tandarts deelneemt moet 2 keer inschrijvingsgeld betalen.

Uitzonderingen

Regelgeving