Toelatingsexamen arts en tandarts

Als u de opleiding geneeskunde of de opleiding tandheelkunde wil volgen aan een Nederlandstalige universiteit in België, moet u eerst deelnemen aan een toelatingsexamen, slagen én gunstig gerangschikt zijn.

Maatregelen tegen het coronavirus: De toelatingsexamens arts en tandarts worden verplaatst naar dinsdag 25 augustus (arts) en woensdag 26 augustus (tandarts). De examens zullen voor het eerst digitaal afgenomen worden, en dit op verschillende locaties verspreid over heel Vlaanderen en Brussel. Op de website van de toelatingsexamens vindt u een overzicht met veelgestelde vragen over de verplaatsing van de examens door het coronavirus.

Voorwaarden

Er zijn geen specifieke voorwaarden om te mogen deelnemen aan de examens. U moet zich wel op voorhand inschrijven. Het resultaat is enkel geldig als u (ten laatste op 30 september van het kalenderjaar waarin u gunstig gerangschikt bent) in het bezit bent van een diploma secundair onderwijs.

Het aantal keren dat u kunt deelnemen is onbeperkt.

Procedure

Inschrijven

Als u wil deelnemen aan het toelatingsexamen arts of tandarts moet zich eerst inschrijven. In 2020 kon dit van maandag 2 maart tot en met vrijdag 15 mei.

Voorbereiding

Er zijn verschillende manieren waarop u zich kunt voorbereiden op het examen.

Het examen

In 2020 gaat het toelatingsexamen arts door op dinsdag 25 augustus. Het toelatingsexamen tandarts gaat door op woensdag 26 augustus. Lees meer over de inhoud en het verloop van de examendagen.

Resultaten

Lees meer over de voorwaarden om te slagen en de (bekendmaking van) de examenresultaten.

Meebrengen

Bedrag

Het inschrijvingsgeld bedraagt 52 euro per examen. Wie zowel aan het toelatingsexamen arts als aan het toelatingsexamen tandarts deelneemt moet 2 keer inschrijvingsgeld betalen.

Uitzonderingen

Regelgeving