Vlaams innovatienetwerk (VIN)

Het Vlaams Innovatienetwerk (VIN) is een netwerk van organisaties en kenniscentra dat zich bezighoudt met innovatie-ondersteuning. Het Agentschap Innoveren en Ondernemen staat in voor de coördinatie.

Het Vlaams Innovatienetwerk groepeert Vlaamse organisaties en experts die gespecialiseerd zijn in bepaalde aspecten van innovatie: collectieve centra, hogescholen en universiteiten, beroepsfederaties en innovatiesamenwerkingsverbanden, individuele specialisten.

Innoveren is niet iets wat u in uw eentje doet. U kunt daarom het best gebruikmaken van de al aanwezige kennis over innovatie in het algemeen, de bestaande instrumenten en steunmiddelen en de evolutie van de innovatie in uw vakgebied. De adviseurs van het VIN wijzen u daarom de weg in het innovatielandschap. Het VIN kan u snel en efficiënt in contact brengen met de partners die u de meeste meerwaarde bieden.

U kunt zelf een zoektocht starten via onze website. U kunt ook contact opnemen met het dichtstbijzijnde innovatiecentrum. Elk van de vijf regionale innovatiecentra in Vlaanderen vormt een lokaal aanspreekpunt voor bedrijven die vragen hebben over innovatie.

Voorwaarden

Elk Vlaams (dus niet Brussels) bedrijf dat vragen heeft over innovatie (over de start, over de noodzaak, over de kosten, over de steunmaatregelen, over technologische problemen, over kennisbescherming, over kennisinstellingen) kan terecht bij het VIN.

Procedure

U kunt

  • zelf een zoektocht starten via de website;
  • of contact opnemen met een innovatieadviseur in het dichtstbijzijnde innovatiecentrum.

Meebrengen

Bedrag

Uitzonderingen

Regelgeving