Zonnepanelen met burgerparticipatie op dak van sporthal en gemeentehuis van Boortmeerbeek

10
jul
2024

De wereld staat voor grote uitdagingen op het gebied van energie en brandstoffen, en Boortmeerbeek zet zich vastberaden in om samen met haar inwoners de gemeente duurzamer te maken. In samenwerking met de lokale energiecoöperatie Klimaan worden deze zomer zonnepanelen geïnstalleerd op het dak van het gemeentehuis en de sporthal. Hiermee wordt lokale, duurzame en voordelige energie opgewekt, wat een belangrijke stap voorwaarts is in de richting van een groenere toekomst.

Er zal een totaal van 228 zonnepanelen worden geplaatst die een gecombineerd vermogen hebben van 99 kWp. 136 op de sporthal, en 92 op het gemeentehuis. Klimaan zal niet alleen zorgen voor de plaatsing van de zonnepanelen, maar ook voor het onderhoud en de opvolging ervan.

Om dit project te kunnen realiseren is een bedrag van 100.000 euro nodig, dat opgehaald zal worden via burgerparticipatie. Burgers kunnen via Klimaan investeren in duurzame energieprojecten zoals deze, en de opgewekte stroom mede in handen nemen.

Door een aandeel te kopen bij Klimaan, draag je bij aan de realisatie van dit energieproject en kun je tevens een deel van de winst ontvangen. Het is al mogelijk om coöperant te worden met één aandeel ter waarde van 100 euro. Als coöperant geniet je van een jaarlijks dividend, kun je lokaal opgewekte en hernieuwbare stroom thuis geleverd krijgen, en krijg je toegang tot de elektrische deelwagens van Klimaan.

Surf voor meer info naar boortmeerbeek.klimaan.be

Contactinformatie